Lettergrootte: A A A

Gebruiksvriendelijke betaalautomaten

Het MOB (Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer) heeft haar steun uitgesproken aan het Europese platform Pay-Able dat streeft naar gebruiksvriendelijke betaalautomaten voor iedereen.

Vooral voor blinden en slechtzienden, maar ook voor ouderen en laaggeletterden, is het vaak lastig om met de betaalpas te betalen. Door het betaalproces via de betaalautomaat gebruiksvriendelijker en meer uniform te laten verlopen, is het voor iedereen gemakkelijker om elektronisch te betalen. Hierbij kan gedacht worden aan beter leesbare schermen, ondersteunende geluidssignalen en een vaste indeling voor de toetsen.

Om dit alles te bevorderen is, mede op initiatief van de MOB-partijen: de Oogvereniging en Ieder(in), op 22 juni 2016 in het Europees Parlement in Brussel het platform Pay-Able gelanceerd. Op deze wijze kunnen internationaal de krachten worden gebundeld en invloed worden uitgeoefend op fabrikanten, alsmede wet- en regelgeving. Een van de doelen is het opnemen van gebruiksvriendelijke betaalautomaten in het Europese wetsvoorstel voor toegankelijkheid. In dit wetsvoorstel staat overigens al wel het belang van gebruiksvriendelijke geldautomaten voor alle consumenten.

Gepubliceerd: vrijdag 2 september 2016 om 18:11 uur

Overige dossiers uit 2016

Links
 
NVOG is aangesloten bij

AGE Platform Europe  Ouderenorganisaties waarmee NVOG nauw samenwerkt

       KNVG           NOOM                                                                        


SeniorWeb
________________________________________________________________________
Europeees platform ter bevorde-ring van gebruiksvriendelijke betaalautomaten

Pay-Able                

_______________________________________________