Lettergrootte: A A A

Ouderenorganisaties komen in actie

De koopkracht van ouderen staat al jaren onder druk. De ouderenorganisaties Unie KBO, PCOB, KNVG, NOOM en NVOG vinden dat dit niet langer kan doorgaan. Zij eisen daarom dat dat ouderen vanaf 2017 eenzelfde lastenverlichting krijgen als alle Nederlanders. Bovendien willen zij dat het kabinet maatregelen neemt om verlaging van de pensioenen in 2017 tegen te gaan en tijdelijke indexering van pensioenen mogelijk te maken.

Daarom is vandaag een gezamenlijk persbericht uitgegaan met de titel "Hartenkreet senioren aan de politiek". Met de in dit persbericht aangekondigde mail- en kaartenactie wordt kamerleden gevraagd om o.a. de koopkracht te herstellen en de ouderenkorting te verhogen.

Vindt u ook dat de politiek nu echt iets moet doen voor de ouderen, download dan de e-mail of de briefkaart die u aan een lid van de Tweede Kamer kunt sturen. Een lijst met de verantwoordelijke bewindslieden voor pensioen en koopkracht download u hier. In de e-mail kunt u desgewenst een persoonlijke boodschap aan het kamerlid toevoegen en kunt u bv. een van de thema's "vet" maken of een kleur geven zodat dat onderwerp extra opvalt. De actie loopt de hele zomer door.

Kijk ook eens op geactualiseerde website "Stop de stapeling" voor meer nieuws en informatie over koopkracht, zorg en pensioenen. Via deze site (en via de link in de sidebar op onze website) kunt u een e-card versturen aan een lid van de Tweede Kamer.

Gepubliceerd: donderdag 19 mei 2016 om 10:30 uur

Overige dossiers uit 2016

Links
 
NVOG is aangesloten bij

AGE Platform Europe  Ouderenorganisaties waarmee NVOG nauw samenwerkt

       KNVG           NOOM                                                                        


SeniorWeb
________________________________________________________________________
Europeees platform ter bevorde-ring van gebruiksvriendelijke betaalautomaten

Pay-Able                

_______________________________________________